CategoriesRecepty

Křepelky nadívané foie gras

Postup přípravy

Foie gras rozmělníme vidličkou půl napůl s rohlíkem namočeným v mléce, můžeme i rozmixovat.

Nádivku dochutíme (respektive dosolíme) podravkou, muškátovým oříškem, trochou koření divočina a zalijeme armagnacem (velkým panákem na nádivku do cca 6 křepelek).

Ještě do nádivky přidáme nakládaný zelený pepř (samozřejmě bez láku) a na velmi jemno nasekanou limetku (minikostičky cca 2 x 2 mm), ta pak způsobí drobné “výbuchy” na jazyku.

Nádivku nacpeme do křepelek, zvenku křepelky okořeníme směsí koření divočina a každou obalíme do plátku slaniny.

Křepelky dáme péct na 30 minut do trouby předehřáté na asi 200 °C. Ke konci můžeme pustit na 10 minut gril, ale to už je opravdu Chef – D´Oeuvre.

Křepelky nadívané foie gras podáváme jako delikátní hlavní chod s přílohou podle chuti.

Ingredience na 3 porce:

0.5 lžícekoření divočina
3 kskřepelka
na obalení
3 plátkyslanina
nádivka
0.25 dlmléko
0.5 lžičkylimetka
0.5 lžičkypodravka
0.5 ksrohlík
0.5 špetkymuškátový oříšek
0.125 dlarmagnac
0.125 kgfoie gras
0.5 lžícenakládaný celý zelený pepř

Zdroj: https://www.vareni.cz/recepty/krepelky-nadivane-foie-gras/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *