Postup přípravy
Foie gras rozmělníme vidličkou půl napůl s rohlíkem namočeným v mléce, můžeme i rozmixovat.
Nádivku dochutíme (respektive dosolíme) podravkou, muškátovým oříškem, trochou koření divočina a zalijeme armagnacem (velkým panákem na nádivku do cca 6 křepelek).
Ještě do nádivky přidáme nakládaný zelený pepř (samozřejmě bez láku) a na velmi jemno nasekanou limetku (minikostičky cca 2 x 2 mm), ta pak způsobí drobné “výbuchy” na jazyku.
Nádivku nacpeme do křepelek, zvenku křepelky okořeníme směsí koření divočina a každou obalíme do plátku slaniny.
Křepelky dáme péct na 30 minut do trouby předehřáté na asi 200 °C. Ke konci můžeme pustit na 10 minut gril, ale to už je opravdu Chef – D´Oeuvre.
Křepelky nadívané foie gras podáváme jako delikátní hlavní chod s přílohou podle chuti.
Ingredience na 3 porce:
0.5 lžíce | koření divočina |
3 ks | křepelka |
na obalení | |
---|---|
3 plátky | slanina |
nádivka | |
0.25 dl | mléko |
0.5 lžičky | limetka |
0.5 lžičky | podravka |
0.5 ks | rohlík |
0.5 špetky | muškátový oříšek |
0.125 dl | armagnac |
0.125 kg | foie gras |
0.5 lžíce | nakládaný celý zelený pepř |
Zdroj: https://www.vareni.cz/recepty/krepelky-nadivane-foie-gras/