Postup přípravy
Křepelku naporcujeme, osolíme a opepříme. Pár růžiček květáku, brokolice, mrkev a řapíkatý celer spaříme ve vroucí osolené vodě. Stačí minutka a zeleninu přehodíme do studené vody, čímž si zachová čerstvou barvu.
V pánvi rozehřejeme rostlinný olej a na něm orestujeme nasekanou šalotku. Přidáme kousky křepelky, zalijeme asi 1 dl brandy, necháme odpařit alkohol a přilijeme trošku vývaru. Omáčku necháme na mírném plamenu vařit. Na závěr přilijeme 1 dl smetany a vhodíme kousek másla. Omáčka dostane krémovitý nádech.
V rendlíku ohřejeme spařenou a nakrájenou zeleninu. Přecedíme k ní zredukovanou omáčku a vhodíme křepelku, naposledy prohřejeme a můžeme servírovat.
Zdroj: iPrima.cz – Teď vaří šéf!
Ingredience na 1 porci:
0.5 ks | křepelky |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
brandy | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
smetana | |
mrkev | |
brokolice | |
květák | |
šalotka | |
rostlinný olej | |
řapíkatý celer | |
drůbeží vývar |
Náš zdroj: https://www.vareni.cz/recepty/fricasse-z-krepelky/